Over Leavz Design

Afscheid nemen doen we meer en meer persoonlijk en uniek

Vormgeven rouwkaart

Eén ding staat vast voor ons allemaal: ons blaadje valt een keer van de boom. En wanneer dat gebeurt staat de wereld even stil. In de dagen voor de uitvaart moet veel geregeld worden. De vormgeving van de rouwkaart hoort bij de eerste taken. De mensen moeten immers op tijd uitgenodigd worden om het afscheid bij te wonen.

Persoonlijk afscheid

Meer en meer willen we een afscheid die een afspiegeling is van het leven van de overledene en die past bij de nabestaanden. Leavz Design is gespecialiseerd in grafische vormgeving en levering van rouwdrukwerk rondom een afscheid. De vormgeving is in samenwerking met u op maat gemaakt  waarmee u uw liefde en verbondenheid met het leven tot uiting kunt brengen. Leavz Design kijkt met veel zorg en betrokkenheid naar elk mens om uniek en persoonlijk maatwerk te kunnen leveren bij het vervaardigen van rouwdrukwerk. Om een mensenleven in beeld te kunnen vatten vereist enorme vakkundigheid.

Een tastbare herinnering biedt troost en steun

Tastbare herinnering

Velen bewaren een rouwkaart als tastbare herinnering. Daarom is het belangrijk dat er veel aandacht en zorg wordt besteed aan het maken van de rouwkaart. Dat gebeurt doorgaans na het overlijden maar kan ook al bij het leven. Het is heel bijzonder om beeldmateriaal en verhalen te mogen ontvangen uit eerste hand. Dat maakt een rouwkaart nog krachtiger en persoonlijker. Waardoor de tastbare herinnering ook aan extra betekenis wint.

Weerspiegeling persoonlijkheid

Niets is mooier dan de overledene terug te vinden op het moment dat de kaart in handen genomen wordt. Leavz Design zet zich in om tot een vormgeving te komen die een zorgvuldige weerspiegeling is van de persoonlijkheid van de overledene. Deze tastbare herinnering kan daardoor later ook troost en steun bieden aan de nabestaanden.

Vakkundig grafische vormgeving op maat

Vanuit verbinding naar inhoud

Wanneer u of uw familie kiest om de vormgeving van rouwdrukwerk door Leavz Design te laten verzorgen, dan gaan wij eerst met u in gesprek. Meestal hebben we telefonisch contact. In dat gesprek spreken wij met de familie over de overledene, over zijn persoonlijkheid, zijn interesses en rol in zijn werkzame en sociale leven. Over de beleving en herinneringen die de familie heeft in relatie tot de overledene. En hoe zij de overledene willen ‘portretteren’ op de rouwkaart.

Samen zoeken we naar referenties in beeld, kleur en tekst die hierbij passend zijn. Met deze elementen geven wij vorm aan de rouwkaart. Een proef van de eerste opzet ontvangt u per mail, indien gewenst kunt u een fysieke drukproef ontvangen. Daarna onderhouden we intensief contact om het ontwerp en de inhoud tot in de details geheel naar uw wens af te ronden.

Grafisch vakmanschap

Grafisch ontwerpen is een ambacht, een vak dat heel nauw komt. Het verschil komt tot uiting in de details: de uitlijning van de tekst, de keuze van het lettertype, de uitsnede van een foto, de kleur die verbinding brengt, de vakverdeling waardoor alles op de juiste plek valt. Bij Leavz Design werken we met grafisch geschoolde vakmensen met een hart voor hun vak en oog voor de mens. Dat wij daarbij ook het levensverhaal en de fysieke omgeving meenemen in onze ontwerpen maakt Leavz Design uniek en onderscheidend.